SORU:
İDDİA:
Fosil kayıtları, küçük bir hayvandan modern atlara doğru, aşamalı bir gelişme göstermemektedir. Atların soyağacı basit ve düz değildir. Bazı bilim insanları, Eohippus’un modern atların atası olmadığını söylemektedir; farklı fosil tipleri de aşamalı değişime değil, durağanlığa işaret etmektedir.
CEVAP:
1. Fosil kayıtlarında, Hyracotherium (Eohippus)’dan Equus’a doğru aşamalı, çizgisel bir gelişim yoktur. Olması gerektiğini düşünmemiz için bir sebep de yoktur. Atgillerin fosil kayıtları, çeşitli soyların farklı dallara ayrıldığını göstermektedir. Evrimleri, dümdüz bir şekilde gerçekleşmemiştir. Özellikler, farklı oranlarda evrilmiş ve zaman zaman da tersine dönmüştür veya belli özellikler kaybedilmiştir. Bazı türler aşamalı olarak, bazıları ise birdenbire gelişmiştir. Tüm bunlar, evrimden ve genel anlamda da biyolojiden beklediğimiz düzensizlikle uyum içindedir.
2. Bazı yaratılışçılar, at ailesi içindeki tüm türlerin aynı “çeşitten” olduğunu düşünmektedir. Nuh Tufanı zamanındaki Hyracotherium’dan, modern at ve eşeklere doğru gerçekleşen “mikroevrim” sürecinin 400 yıldan daha az olduğuna inanmaktadırlar.(1) Böylesine kısa zamanda bu kadar büyük bir değişim, hiçbir bilim insanının kabul edemeyeceği kadar fazladır.
Kaynak:
1. Wood, T. C. and D. P. Cavanaugh, 2003. An evaluation of lineages and trajectories as baraminological membership criteria. Occas. Papers of the BSG 2: 1-6.